Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" găzduieşte, în perioada 16 aprilie - 17 mai 2015, expoziţia de fotografie "Luminile Nordului", de Alex Conu. Expoziţia cuprinde fotografii realizate în Insulele Lofoten, Norvegia şi prezintă peisaje diurne şi nocturne, Aurora Boreală fiind tema centrala a expoziţiei. Alex Conu este un fotograf român, stabilit în Insulele Lofoten, unde organizează ture foto axate pe fotografierea Aurorei Boreale şi a peisajelor subarctice. Expozitia este inclusă în circuitul de vizitare a muzeului şi va putea fi vizitată şi în Noaptea Muzeelor.
(19 fotografii în total)
-
Drumul European E10 strabate Arhipelagul Lofoten de la Nord la Sud si leaga insulele prin poduri si tuneluri. De multe ori, nu e nevoie sa mergem in locuri foarte izolate pentru a fotografia Aurora Boreala. Am facut fotografia de pe podul care leaga insulele Sakrisøy si Hamnøy. In partea stanga a imaginii se vad luminile masinilor care traversau podul. Fotografia este o panorama realizata din sapte imagini. ( Alex Conu )
-
In Insulele Lofoten, Aurora Boreala poate fi observata de la finalul lunii august pana la jumatatea lunii aprilie. Din motive inca necunoscute, activitatea Aurorei este mai intense in preajma echinoctiilor. Imaginea a fost realizata cu o zi inainte de echinoctiul de primavara, in 2015, in satul Hamnøy. ( Alex Conu )
-
Satele pescaresti din Lofoten reprezinta o atractie turistica si, totodata, locurile unde se intalnesc, an de an, pescari din toata lumea. Se pescuieste intens din ianuarie in aprilie, atunci cand codul migreaza din Marea Barents in Marea Norvegiei pentru a se inmulti. In imagine, Aurora Boreala danseaza peste casele rosii din Hamnøy. ( Alex Conu )
-
Lofoten este singurul loc din lume unde sunt intrunite toate conditiile pentru a obtine un produs inedit. Codul uscat exclusiv la aer este, cu siguranta, cel mai de pret produs local. Insulele sunt impanzite de araci cu pesti, asa cum sunt cei din imagine, din ianuarie pana in iunie-iulie. ( Alex Conu )
-
Aurora Boreala poarta numele zeitei romane a zorilor, Aurora, si al zeului grec al Vantului din Nord, Boreas. Aparitia Aurorei pe cer a nascut multe legende de-a lungul timpului. Daca pentru unele popoare, Luminile Nordului reprezentau spiritele copiilor morti, pentru altele, erau coada unei vulpi uriase. ( Alex Conu )
-
Indiferent de anotimp, Insulele Lofoten sunt o destinatie excelenta pentru iubitorii de drumetii montane. Desi muntii nu sunt inalti, faptul ca traseele incep la nivelul marii, iar stancile sunt abrupte, orice drumetie poate fi o experienta de neuitat. Fotografia a fost realizata in timpul urcarii pe varful Ryten. In fundal, se observa plaja Kvalvika. ( Alex Conu )
-
Ce poti face iarna, la -2 grade Celsius, in Lofoten, cand Aurora da spectacol? Te cateri pe bolovanii de pe marginea drumului. Pe langa faptul ca fotografiaza peisaje, Alex este atras si de sporturile in natura. Asa ca, de multe ori, incearca sa integreze activitatile in aer liber in fotografia sa de peisaj. ( Alex Conu )
-
Ati putea crede ca obtinerea unei fotografii care sa surprinda atat Aurora Boreala, cat si un meteor spectaculor, este o chestiune de noroc. Nu e tocmai adevarat. Atunci cand fotografiezi Luminile Nordului in fiecare noapte senina, sansele cresc destul de mult. Ca in multe alte domenii, determinarea si consecventa conduc spre reusita in astrofotografie. ( Alex Conu )
![](http://cnt.mfax.ro/c.gif?id=14147317&pid=2181)
Ţi-a plăcut galeria? Share: