19
Folosiţi f11 pentru fullscreen.
Pentru o navigare rapidă folosiţi tastele
în jos
în sus
sau stânga dreapta închide
  • 1

    Drumul European E10 strabate Arhipelagul Lofoten de la Nord la Sud si leaga insulele prin poduri si tuneluri. De multe ori, nu e nevoie sa mergem in locuri foarte izolate pentru a fotografia Aurora Boreala. Am facut fotografia de pe podul care leaga insulele Sakrisøy si Hamnøy. In partea stanga a imaginii se vad luminile masinilor care traversau podul. Fotografia este o panorama realizata din sapte imagini. (  Alex Conu  )

  • 2

    Reinebringen este cel mai bun punct de belvedere din sudul arhipelagului. Desi urcusul este abrupt, in fiecare an, turistii urca pe varf pentru a se bucura de peisajul stancos. (  Alex Conu  )

  • 3

    In Insulele Lofoten, Aurora Boreala poate fi observata de la finalul lunii august pana la jumatatea lunii aprilie. Din motive inca necunoscute, activitatea Aurorei este mai intense in preajma echinoctiilor. Imaginea a fost realizata cu o zi inainte de echinoctiul de primavara, in 2015, in satul Hamnøy. (  Alex Conu  )

  • 4

    Vremea este extrem de schimbatoare in Insulele Lofoten. Atunci cand locuiesti deasupra Cercului Polar, incetezi sa iti mai faci probleme legate de vreme. Orice vreme este vreme buna. Totul e sa te imbraci adecvat. (  Alex Conu  )

  • 5

    Plajele din Lofoten sunt locul de joaca al fotografilor din toata lumea. Pietrele ascunse in ochiuri de apa, apusurile colorate si stancile abrupte reprezinta, poate, combinatia perfecta pentru o fotografie interesanta. Imaginea a fost realizata la plaja Uttakleiv. (  Alex Conu  )

  • 6

    Satele pescaresti din Lofoten reprezinta o atractie turistica si, totodata, locurile unde se intalnesc, an de an, pescari din toata lumea. Se pescuieste intens din ianuarie in aprilie, atunci cand codul migreaza din Marea Barents in Marea Norvegiei pentru a se inmulti. In imagine, Aurora Boreala danseaza peste casele rosii din Hamnøy. (  Alex Conu  )

  • 7

    Lofoten este singurul loc din lume unde sunt intrunite toate conditiile pentru a obtine un produs inedit. Codul uscat exclusiv la aer este, cu siguranta, cel mai de pret produs local. Insulele sunt impanzite de araci cu pesti, asa cum sunt cei din imagine, din ianuarie pana in iunie-iulie. (  Alex Conu  )

  • 8

    Aurora Boreala poarta numele zeitei romane a zorilor, Aurora, si al zeului grec al Vantului din Nord, Boreas. Aparitia Aurorei pe cer a nascut multe legende de-a lungul timpului. Daca pentru unele popoare, Luminile Nordului reprezentau spiritele copiilor morti, pentru altele, erau coada unei vulpi uriase. (  Alex Conu  )

  • 9

    In luna mai, balenele ucigase se intorc in Lofoten si fac un popas in Reinefjord. Sa te plimbi cu caiacul sau cu barca printre balenele ucigase e o experienta minunata. (  Alex Conu  )

  • 10

    Uneori, e suficient sa vezi Aurora pentru cinci minute pentru a ramane marcat pentru totdeauna. Aurorele rosii sunt destul de rare in Lofoten, dar atunci cand sunt observabile, sunt un adevarat spectacol. (  Alex Conu  )

  • 11

    Indiferent de anotimp, Insulele Lofoten sunt o destinatie excelenta pentru iubitorii de drumetii montane. Desi muntii nu sunt inalti, faptul ca traseele incep la nivelul marii, iar stancile sunt abrupte, orice drumetie poate fi o experienta de neuitat. Fotografia a fost realizata in timpul urcarii pe varful Ryten. In fundal, se observa plaja Kvalvika. (  Alex Conu  )

  • 12

    Ce poti face iarna, la -2 grade Celsius, in Lofoten, cand Aurora da spectacol? Te cateri pe bolovanii de pe marginea drumului. Pe langa faptul ca fotografiaza peisaje, Alex este atras si de sporturile in natura. Asa ca, de multe ori, incearca sa integreze activitatile in aer liber in fotografia sa de peisaj. (  Alex Conu  )

  • 13

    Desi ne aflam deasupra Cercului Polar, surfingul este o activitate des practicata in Lofoten. Cu un costum adecvat si putina nebunie, surferii petrec ore intregi in valurile reci ale Marii Norvegiei. (  Alex Conu  )

  • 14

    Desi Aurora nu este mereu foarte spectaculoasa, trebuie sa te bucuri de fiecare moment in care o vezi. Daca faci asta de pe o plaja pustie, e si mai bine! Fotografia a fost realizata pe plaja Skagsanden, din Flakstad. (  Alex Conu  )

  • 15

    De la finalul lui mai pana la jumatatea lui iulie, Soarele nu apune in Insulele Lofoten. Asadar, e o perioada buna pentru drumetii montane in miez de noapte. Lumina calda te scoate din casa. Imaginea a fost realizata pe plaja Bunes. (  Alex Conu  )

  • 16

    Nu conteaza cat de greu e drumul atat timp cat, la final, este rasplatit cu o astfel de priveliste. Fotografia a fost realizata toamna trecuta, de pe varful Offersøykammen. (  Alex Conu  )

  • 17

    Ati putea crede ca obtinerea unei fotografii care sa surprinda atat Aurora Boreala, cat si un meteor spectaculor, este o chestiune de noroc. Nu e tocmai adevarat. Atunci cand fotografiezi Luminile Nordului in fiecare noapte senina, sansele cresc destul de mult. Ca in multe alte domenii, determinarea si consecventa conduc spre reusita in astrofotografie. (  Alex Conu  )

  • 18

    Sfarsitul lunii august te poate gasi langa un cort, pe o plaja, asteptand Aurora Boreala. E ceva ce trebuie sa incerci macar o data in viata. Fotografia a fost realizata pe plaja Uttakleiv, in august 2014. (  Alex Conu  )

  • 19

    Extrem de rar, in Lofoten nu bate vantul, astfel ca ajungi sa confunzi cerul cu pamantul. In fotografie, se observa Olstinden, cel mai fotografiat munte din Insulele Lofoten. (  Alex Conu  )