-
26629.12.2021 2021 - Al doilea an al pandemiei
Cel mai bun moment economic al Romaniei, cei mai multi oameni decedati in timp de pace. O selectie de fotografii ale unui an cum nu s-a mai vazut. (266 fotografii în total)
O fetita se plimba pe steagul Uniunii Europene, in timpul protestului "Vrem vinovatii pentru 10 august 2018", in Piata Victoriei din Bucuresti, marti, 10 august 2021. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO ( Andreea Alexandru / Mediafax Foto )
-
8807.01.2019 Highlights 2018
Anul 2018 se suprapune aproape perfect pe conturul lui 2017. In linii mari. In detaliu, lucrurile au stat altfel. Galeria de imagini fotografice de mai jos, ce nu are pretentia ca este atotcuprinzatoare, este marturia noastra pentru anul care a trecut. Multumim freelanceri-lor ce au contribuit ca prezenta imaginilor Mediafax Foto, in media locala, sa fie notabila si in 2018. (88 fotografii în total)
Premierul Mihai Tudose paraseste, luni, 15 ianuarie 2018, sediul central al PSD din Bucuresti dupa ce a participat la sedinta Consiliului Executiv national al Partidului Social Democrat (CExN al PSD). ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX ( Alexandru Dobre / Mediafax Foto )
-
3005.06.2018 Trei culori de baza
Li s-a spus asa pentru extraordinara lor capacitate de genera un numar care poate fi considerat infinit, de alte culori. Au constituit, pana la aparitia sistemelor moderne impuse de ecranele LCD (RGB) si imprimantele color (CMY), singurul sistem de culori (RYB) folosit in scopuri artistice, timp de aproape 20 de secole. 2000 de ani. Si inca sunt prezente; povestea lor va lua sfarsit doar odata cu civilizatia umana. Nimic din ce inseamna expresie coloristica nu poate eluda infinitul ascuns in rosu, galben si albastru. "Tricolorul", rosu, galben si albastru, simbolul national al Romaniei, flutura de la Ghica incoace, pe deasupra romanilor, in razboi, in pace, pe vant pe ploaie, in ger sau in canicula, in saracie si deopotriva in bogatie, peste pasoptisti, cuzisti, liberali, monarhisti, legionari, regalisti sau comunisti, este baleat cu furie de studenti, de muncitori, de batrani, de proprietari, de chiriasi, de taximetristi si asistenti medicali, de ortodocsii habotnici, de nationalisti, de unionisti, de adeptii globalizarii (!), de dreapta, de stanga, este asociat cu covrigi, de catre profesori, este unduit delicat, alaturi de steagul UE, de catre IT-sti, falfaie in tribunele si pe pistele stadioanelor, trece printre lacrimile spectatorilor pe sub Arcul de Triumf, atarna inert in zilele fara vant de cate vreun balcon, este purtat ca bandana, este pictat pe fata, infasurat in jurul corpului, ca pe coperta Paris Match din 1989, este folosit cu entuziasm, emotie sincera si respect, dar si cu indiferenta sau in scopuri festiviste, dezonorante. El este baza tuturor temerilor, sperantelor si bucuriilor noastre nationale. In tricolor se intalnesc toate si din tricolor se trag toate. Cine stie, poate ceva din caracterul acestor trei culori de baza, unice, poate infinitul variantelor si sensibilitatea lor la cea mai mica atingere pigmentara, se transmite celor aflati in preajma. Sub ele, ne simtim asesea uniti, dar rareori solidari. (30 fotografii în total)
Persoane participa la un mars pentru unirea Basarabiei cu România, in Bucuresti, duminica, 20 octombrie 2013. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO ( Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto )
-
3130.03.2018 Highlights - Martie 2018
Mediafax Foto revine de astazi in pagina "Povesti in imagini" a ZOOM-ului, cu o colectie de fotografii realizate pe parcursul lunii martie 2018, de catre talentatii freelanceri cu care are onoarea sa colaboreze. Desi nu si-a propus sa cuprinda integral aria de interes media de la inceput de primavara, micul album de mai jos se doreste mai degraba o declaratie de continuitate a eforturilor pe care agentia de presa Mediafax le face, pentru pastrarea specificului sau inconfundabil. Fie ca vorbim despre experimentatii Alex Dobre si Andreea Alexandru, fie ca "rasfoim" imaginile mai vechilor dar si mai noilor veniti, atat din Bucuresti cat si din tara, iese in evidenta un numitor comun ce fundamenteaza "look"-ul fotografiilor Mediafax Foto: refuzul banalului si al rutinei. (31 fotografii în total)
Prezentatorul TV Rares Bogdan reactioneaza in timpul unui protest anti PSD, in fata Salii Palatului din Bucuresti, in timpul desfasurarii lucrarilor congresul extraordinar al Partidului Social Democrat, sambata 10 martie. ( Alex Dobre / Mediafax Foto )
-
8017.12.2015 Mediafax Foto - Highlights of the year 2015
Fie că vorbim de evenimente politice, religioase, culturale, ori sportive, proteste sau reuniuni comemorative, fotoreporterii Mediafax au participat la unele dintre cele mai importante manifestări din 2015 şi au imortalizat momentele esenţiale. La sfârşit de an, vă propunem să vă reamintiţi care au fost evenimentele ce s-au bucurat de expunere mediatică şi vă prezentăm o galerie cu cele mai frumoase imagini din 2015, realizate de fotorepoerterii Mediafax din Bucureşti şi din ţară. -- Andreea Alexandru (80 fotografii în total)
O tânără priveşte jocul de artificii dintr-o toaletă ecologică, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, joi, 1 ianuarie 2015. ( Cristian Munteanu / Mediafax Foto )
-
5009.02.2015 Elena Udrea
Unul dintre cele mai rostite nume din ultima perioada este cel al Elenei Udrea, politician pentru care Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a formulat trei cereri de încuviinţare a arestării deputatei, două în dosarul "Microsoft" şi una în dosarul ”Gala Bute”. Plenul Camerei Deputaţilor se reuneşte în această seară pentru a vota cele trei cereri ale procurorilor. (50 fotografii în total)
Elena Udrea pozeaza pentru un pictorial pentru revista Apropo TV, marti, 29 august 2006. ( ADRIAN STOICOVICIU / MEDIAFAX FOTO )
-
3005.02.2015 Hagi
În urmă cu 50 de ani se năştea la Săcele, în judeţul Constanţa, într-o familie de aromâni Gheorghe Hagi, cel ce avea să devină cel mai bun jucător de fotbal român al tuturor timpurilor. Mediafax Zoom vă propune astăzi o scurtă călătorie fotografică, avându-l drept personaj principal pe "Maradona din Carpaţi". -- Marius Smădu (30 fotografii în total)
Mijlocaşul român Gheorghe Hagi ţine mingea, pe stadionul Stade de France din Saint-Denis, vineri, 26 iunie 1998, în timpul meciului dintre România şi Tunisia din faza grupelor Campionatului Mondial de Fotbal Franţa 1998.
-
1728.01.2015 HIPA - Creating the future 2013-2014
În galeria de fotografii pe care v-o propunem astăzi vă aducem în atenţie imaginile câştigătoare ale competiţiei "Creating the Future 2013-2014", competiţie organizată de Hamdan International Photography Award (HIPA), un concurs internaţional de fotografie fondat în 2011 sub patronajul prinţului moştenitor al emiratului Dubai, Sheikh Hamdan bin Rashid bin Mohammed Al Maktoum. -- Marius Smădu (17 fotografii în total)
Marele Premiu al categoriei "Creating the Future" - Fuyang Zhou, China
-
4229.12.2014 Mediafax Foto - Highlights of the year 2014
La final de an şi la ceas de bilanţ, va propunem o scurtă galerie foto realizată pe baza câtorva dintre cele mai reuşite fotografii ale fotoreporterilor Mediafax Foto din 2014. -- Marius Smădu (42 fotografii în total)
O tânără participă la concursul Miss Bikini Arena Platos 2014, în staţiunea Păltiniş din judeţul Sibiu, sâmbătă, 8 martie 2014. ( Ovidiu Dumitru Matiu / Mediafax Foto )
-
2823.12.2014 Eroilor Revoluţiei Române!
La 25 de ani de la Revoluţia Română din decembrie 1989, tot ceea ce a mai rămas vizibil în urma eroilor martiri sunt monumentele ridicate în locurile fierbinţi ale revoluţiei şi pe lângă care trecem zilnic grăbiţi, fără să avem răgazul de a ne opri. Astăzi nu există încă o evidenţă clară a numărului celor morţi sau răniţi, diverse instituţii ale statului român furnizând date diferite. Cu atât de multe victime şi niciun vinovat, evenimentele din decembrie 1989 reprezintă încă o rană deschisă în istoria recentă a României. (28 fotografii în total)
Imagine cu expunere dublă compusă dintr-un basorelief, realizat de Ioan Iordănescu, ce decorează pereţii Crematoriului Uman Cenuşa şi o coroană de flori depusă în memoria celor 43 de eroi-martiri decedaţi în 17 decembrie 1989 în Timişoara şi incineraţi în Bucureşti în cadrul operaţiunii "Trandafirul", realizată în Bucureşti, sâmbătă, 20 decembrie 2014. Operaţiunea Trandafirul s-a desfăşurat în zilele de 18 şi 20 decembrie 1989, în cadrul acţiunilor de reprimare a Revoluţiei din decembrie 1989. 43 de cadavre ale celor împuşcaţi mortal la demonstraţiile din Timişoara în zilele de 16 şi 18 decembrie, dar şi ale unor răniţi executaţi în Spitalul Judeţean Timiş (SJT), au fost furate de la morga acestui spital şi transportate la Bucureşti, unde au fost incinerate în Crematoriul Uman Cenuşa. Cenuşa rezultată a fost aruncată într-un canal din Popeşti-Leordeni. ( Andreea Alexandru / Mediafax Foto )