23
Folosiţi f11 pentru fullscreen.
Pentru o navigare rapidă folosiţi tastele
în jos
în sus
sau stânga dreapta închide
  • 1

    Preotul Mihail Milea sfinţeşte apa dintr-o cisternă aflată pe malul râului Buzău, la procesiunea de Bobotează, marţi, 6 ianuarie 2015. (  Ciprian Sterian / Mediafax Foto  )

  • 2

    Un cal se cabrează înaintea unei curse de cai, organizate în ziua de Bobotează, în Pietroşani, judeţul Prahova, marţi, 6 ianuarie 2015. În fiecare an, de Bobotează, sătenii din Pietroşani, comuna Puchenii Mari, îşi botează caii, pentru ca animalele să fie bune de muncă şi sănătoase tot anul. Obiceiul constă în botezarea de către preotul satului Pietroşani a cailor, dupa slujba de Bobotează. (  Andreea Alexandru / Mediafax Foto  )

  • 3

    Un preot sfinţeştea apa de la Staţia de Tratare din Cătămărăşti Deal, Botosani, cu ocazia sărbătoririi Botezului Domnului, marţi, 6 ianuarie 2015. (  Ionuţ Tăbultoc / Mediafax Foto  )

  • 4

    Doi bărbaţi umplu un vas cu apă sfinţită, în timpul slujbei de Bobotează de la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, marţi, 6 ianuarie 2015. (  Sebastian Tătaru / Mediafax Foto  )

  • 5

    IPS Ioan Selejan, noul Mitropolit al Banatului, sfinţeşte Aghiasma Mare, pe care o împarte credincioşilor cu ocazia Bobotezei, la catedrala Mitropolitană din Timişoara, marţi, 6 ianuarie 2015. (  Adrian Pîclişan / Mediafax Foto  )

  • 6

    Un sobor de preoţi oficiază slujba religioasă prilejuită de sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza), la Catedrala Ortodoxă din Cluj-Napoca, marţi, 6 ianuarie 2015. (  Dan Tăuţan / Mediafax Foto  )

  • 7

    Mai multe persoane participă la slujba de Bobotează, la schitul din staţiunea montană Straja, marţi, 6 ianuarie 2015. Apa pentru slujba de Bobotează de la schitul din Straja a fost adusă de către salvamontişti de la şapte izvoare din Masivul Vâlcan, iar aproape 200 de persoane au asistat la slujba oficiată de stareţul lăcaşului de cult situat la 1.500 de metri altitudine. (  Salvamont Straja / Mediafax Foto  )

  • 8

    Un bărbat călăreşte un cal înaintea unei curse de cai în ziua de Bobotează, în Pietroşani, judeţul Prahova, marţi, 6 ianuarie 2015. În fiecare an, de Bobotează, sătenii din Pietroşani, comuna Puchenii Mari, îşi botează caii, pentru ca animalele să fie bune de muncă şi sănătoase tot anul. Obiceiul constă în botezarea de către preotul satului Pietroşani a cailor, dupa slujba de Bobotează. (  Andreea Alexandru / Mediafax Foto  )

  • 9

    Un cal se ridică pe picioarele din spate înaintea unei curse de cai, organizate în ziua de Bobotează, în Pietroşani, judeţul Prahova, marţi, 6 ianuarie 2015. În fiecare an, de Bobotează, sătenii din Pietroşani, comuna Puchenii Mari, îşi botează caii, pentru ca animalele să fie bune de muncă şi sănătoase tot anul. Obiceiul constă în botezarea de către preotul satului Pietroşani a cailor, dupa slujba de Bobotează. (  Andreea Alexandru / Mediafax Foto  )

  • 10

    Butoaie cu apă sunt sfinţite de IPS Casian, arhiepiscopul ”Dunării de Jos”, alături de un sobor de preoţi, cu prilejul sărbătorii de Bobotează (Botezul Domnului), la Galaţi, marţi, 6 ianuarie 2015. Aproximativ 1.500 de persoane au participat, pe faleza Dunării din Galaţi, la manifestările religioase prilejuite de Bobotează, care au culminat cu aruncarea crucii din lemn în apele reci ale fluviului. (  Ovidiu Iordachi / Mediafax Foto  )

  • 11

    Doi călăreţi aşteaptă începerea unei curse de cai, după ce au fost botezaţi în timpul slujbei de Bobotează, în Pietroşani, judeţul Prahova, marţi, 6 ianuarie 2015. În fiecare an, de Bobotează, sătenii din Pietroşani, comuna Puchenii Mari, îşi botează caii, pentru ca animalele să fie bune de muncă şi sănătoase tot anul. Obiceiul constă în botezarea de către preotul satului Pietroşani a cailor, dupa slujba de Bobotează. (  Andreea Alexandru / Mediafax Foto  )

  • 12

    O femeie soseşte la slujba de Bobotează, oficiată la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, marţi, 6 ianuarie 2015. (  Cristian Munteanu / Mediafax Foto  )

  • 13

    O femeie îşi face semnul crucii, la slujba de Bobotează (Botezul Domnului), oficiată la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, marţi, 6 ianuarie 2015. (  Diana Zaharia / Mediafax Foto  )

  • 14

    Tineri se aruncă în apele Dunării pentru a recupera crucea aruncată de episcopul Severinului şi Strehaiei, PS Nicodim, în localitatea Simian-Mehedinţi, cu ocazia Bobotezei, marţi, 6 ianuarie 2015. (  Justin Stăvaru / Mediafax Foto  )

  • 15

    Un grup de bărbaţi împinge un ponei după ce a fost botezat în timpul slujbei de Bobotează, în Pietroşani, judeţul Prahova, marţi, 6 ianuarie 2015. În fiecare an, de Bobotează, sătenii din Pietroşani, comuna Puchenii Mari, îşi botează caii, pentru ca animalele să fie bune de muncă şi sănătoase tot anul. Obiceiul constă în botezarea de către preotul satului Pietroşani a cailor, dupa slujba de Bobotează. (  Andreea Alexandru / Mediafax Foto  )

  • 16

    Un bărbat participă la o cursă de cai, după ce a fost botezat în timpul slujbei de Bobotează, în Pietroşani, judeţul Prahova, marţi, 6 ianuarie 2015. În fiecare an, de Bobotează, sătenii din Pietroşani, comuna Puchenii Mari, îşi botează caii, pentru ca animalele să fie bune de muncă şi sănătoase tot anul. Obiceiul constă în botezarea de către preotul satului Pietroşani a cailor, dupa slujba de Bobotează. (  Andreea Alexandru / Mediafax Foto  )

  • 17

    Tineri se bucură după câştigarea unei curse de cai, după ce au fost botezaţi în timpul slujbei de Bobotează, în Pietroşani, judeţul Prahova, marţi, 6 ianuarie 2015. În fiecare an, de Bobotează, sătenii din Pietroşani, comuna Puchenii Mari, îşi botează caii, pentru ca animalele să fie bune de muncă şi sănătoase tot anul. Obiceiul constă în botezarea de către preotul satului Pietroşani a cailor, dupa slujba de Bobotează. (  Andreea Alexandru / Mediafax Foto  )

  • 18

    Preafericitul Parinte Daniel stropeşte mulţimea cu aghiasmă, în timpul slujbei de Bobotează (Botezul Domnului), la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, marţi, 6 ianuarie 2015. (  Octav Ganea / Mediafax Foto  )

  • 19

    Persoane iau parte la slujba religioasă, prilejuită de sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza), la Catedrala Ortodoxă din Cluj-Napoca, marţi, 6 ianuarie 2015. (  Dan Tăuţan / Mediafax Foto  )

  • 20

    Un grup de tineri aduce pe mal o cruce, care a fost aruncată în Marea Neagră, cu ocazia sărbătorii Botezului Domnului (Boboteaza), în Constanta, marţi, 6 ianuarie 2015. (  Adrian Boioglu / Mediafax Foto  )

  • 21

    Persoane asistă la slujba religioasă prilejuită de sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza), în Constanţa, marţi, 6 ianuarie 2015. (  Adrian Boioglu / Mediafax Foto  )

  • 22

    Un tânăr care a recuperat crucile aruncate de preoţi în apele Dunării este aşteptat la mal, în localitatea Simian-Mehedinţi, marţi, 6 ianuarie 2015. Peste o mie de mehedinţeni au participat la slujba de Bobotează din Portul Drobeta Turnu Severin, unde Episcopul Severinului şi Strehaiei a sfinţit apele Dunării şi Agheasma Mare, crucea din lemn aruncată în fluviu fiind recuperată de un angajat al Navigaţiei Fluviale. (  Justin Stăvaru / Mediafax Foto  )

  • 23

    Stropi de agheasmă mare pot fi văzuţi pe faţa unui bărbat, cu prilejul sărbătorii de Bobotează (Botezul Domnului), la Catedrala Patriarhală din Bucuresti, marţi, 6 ianuarie 2015. (  Silvia Ilie / Mediafax Foto  )