Fotografa Cristina Nichituş Roncea a întreprins în ultimii ani numeroase vizite de documentare peste Tisa, Prut şi Nistru, pentru Basarabia-Bucovina.Info, un "Proiect interactiv de recuperare vizuală a spaţiului istoric românesc" cofinanţat de Departamentul pentru Românii de Pretutinteni de pe lângă Guvernul României, acum înglobat în MAE. În cadrul proiectului susţinut de academicianul Dinu C. Giurescu, premiat de Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România şi sprijinit de numeroşi parteneri profesionali, au fost fotografiate obiective istorice româneşti, monumente, sate tradiţionale, biserici şi mânăstiri, cetăţile de la Nistru, cimitire ale eroilor români cât şi urmele lăsate de ocupaţia sovietică, tradiţii şi obiceiuri vechi dar şi viaţa de zi cu zi a românilor din cele două foste state ale URSS. Zeci de mii de kilometri străbătuţi au adunat serii de fotografii ce urmează să fie publicate într-un album despre frumuseţile Basarabiei române şi nordului Bucovinei în care va fi şi povestită în detaliu incursiunea fotojurnalistica şi provocările ei, de la Cernăuţi, Chişinău, Tighină, Tiraspol dar şi de la Bucureşti. Dintre miile de cadre realizate va prezentăm o selecţie de 48 de fotografii.
Aceasta fotografie face parte din galeria: "Basarabia şi Bucovina" (48 fotografii în total). Click aici pentru a le vedea pe toate-
Biserica ortodoxa ”Sfânta Parascheva” din Cernăuţi, ridicată la 1862, se află în aceeaşi piaţă cu casa lui Eudoxiu Hurmuzachi, fost primar al Cernăuţiului, membru al Parlamentului Imperial de la Viena şi al Dietei bucovinene, mareşal al Ducatului Bucovinei şi militant al mişcării naţionale româneşti, al cărui nume este purtat azi de Institutul pentru românii de pretutindeni. ( Cristina Nichituş Roncea )

Ţi-a plăcut galeria? Share: