-
1924.04.2015 Luminile Nordului
Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" găzduieşte, în perioada 16 aprilie - 17 mai 2015, expoziţia de fotografie "Luminile Nordului", de Alex Conu. Expoziţia cuprinde fotografii realizate în Insulele Lofoten, Norvegia şi prezintă peisaje diurne şi nocturne, Aurora Boreală fiind tema centrala a expoziţiei. Alex Conu este un fotograf român, stabilit în Insulele Lofoten, unde organizează ture foto axate pe fotografierea Aurorei Boreale şi a peisajelor subarctice. Expozitia este inclusă în circuitul de vizitare a muzeului şi va putea fi vizitată şi în Noaptea Muzeelor. (19 fotografii în total)
Drumul European E10 strabate Arhipelagul Lofoten de la Nord la Sud si leaga insulele prin poduri si tuneluri. De multe ori, nu e nevoie sa mergem in locuri foarte izolate pentru a fotografia Aurora Boreala. Am facut fotografia de pe podul care leaga insulele Sakrisøy si Hamnøy. In partea stanga a imaginii se vad luminile masinilor care traversau podul. Fotografia este o panorama realizata din sapte imagini.
-
4018.02.2015 Grecia montană
Pentru că iarna se lasă cu greu convinsă să plece, iar cuvinte precum vară, vacanţă sau concediu lipsesc cu desăvârşire din vocabularul acestei perioade, ne-am gândit să vă aducem un strop de speranţă cu această galerie foto realizată cu ajutorul fotografiilor oferite de prietenul si colegul nostru, fotoreporterul Dan Tăuţan. -- Marius Smădu (40 fotografii în total)
Clădiri tradiţionale de pe insula Santorini, cu un arbust de leandru înflorit. ( Dan Tăuţan / Mediafax Foto )
-
2306.01.2015 Boboteaza
Boboteaza face parte din suita celor 12 sărbători creştine importante şi este menită să reamintească cele petrecute la apa Iordanului, înainte ca Iisus să păşească în viaţa publică, de aceea Biserica mai numeşte Boboteaza şi "Arătarea Domnului", "Dumnezeiasca Arătare" sau "Epifania", această din urmă denumire provenind din limba greacă şi înseamnând "arătare", "descoperire", "revelare". De fapt, Boboteaza înseamnă înnoirea omului creştin. (23 fotografii în total)
Preotul Mihail Milea sfinţeşte apa dintr-o cisternă aflată pe malul râului Buzău, la procesiunea de Bobotează, marţi, 6 ianuarie 2015. ( Ciprian Sterian / Mediafax Foto )
-
3004.12.2014 IN MEMORIAM - MIHAI VASILE
Ca omagiu adus omului Mihai Vasile şi ceea ce a reprezentat el pentru fotojurnalismul românesc, Mediafax ZOOM prezintă o galerie de fotografii realizate de Mihai. Îţi mulţumim! (30 fotografii în total)
Muncitori zilieri distribuie furaje oferite de Fundaţia Vier Pfoten pentru animalele sinistraţilor din satul Vanaspatti, statul Bihar, India, marţi, 18 septembrie 2007. ( Mihai Vasile / Mediafax Foto )
-
4726.11.2014 Palatul Cotroceni
În anul 1679 domnitorul Şerban Cantacuzino a dispus ridicarea pe dealul Cotrocenilor a unei mănăstiri, alături de palatul regal construit în stil baroc. Pe parcursul celor 335 de ani scurşi din acel moment, ansamblul Cotroceni a cunoscut nenumărate funcţii şi a găzduit importante momente ale istoriei României. (47 fotografii în total)
Sala Unirii, Palatul Cotroceni, marţi, 23 septembrie 2014. ( Octav Ganea / Mediafax Foto )
-
4024.09.2014 Makoko, coşmarul plutitor
Dispariţia peştilor din apele negre, pline de dejecţii, lipsa apei potabile, a curentului electric, sunt unele din multele probleme cărora locuitorii din Makoko s-au învăţat să le facă faţă. Teama lor cea mare este că vor fi evacuaţi de administraţie şi rechini imobiliari, care abia aşteaptă să le transforme slum-ul plutitor într-un cartier de lux. Makoko este o aşezare pescărească construită pe apă, la marginea lagunei Lagosului, în Nigeria, în urma cu aproximativ 200 de ani. Recent, Lagosul s-a dezvoltat ca centru economic al Nigeriei şi a ajuns cel mai mare oraş al Africii (20 milioane). Makoko şi viaţa lui pe apă, la un pas de zgârie norii în continuă dezvoltare din Ykoyi (centrul comercial), a rămas neatins de boom-ul economic din jurul lui. Astăzi, Makoko are o populaţie estimată de 100.000 de locuitori, majoritatea pescari din Benin şi Togo. -- Petruţ Călinescu (40 fotografii în total)
-
4011.09.2014 Vederi aeriene din România
Fotografia aeriană este unul dintre cele mai interesante moduri de abordare fotografică, extrem de apreciată, pentru că oferă privitorului posibilitatea de a vedea locuri altfel comune, cu care suntem obişnuiţi, din un cu totul alt unghi, la care nu are acces în mod normal. (40 fotografii în total)
Fotografie aeriană, realizată în Bran, vineri, 5 septembrie 2014. ( Cătălin Cădan / Mediafax Foto )
-
1721.07.2014 Red Bull Romaniacs 2014
Red Bull Romaniacs, cel mai dificil raliu hard enduro din lume este o competiţie începută cu mai mult de zece ani în urmă, atunci când Martin Freinademetz, campion mondial de snowboard şi un pasionat al sporturilor extreme în general a descoperit, în şaua motocicletei, frumuseţea Carpaţilor şi, alături de echipa de la Xventure şi-a dorit o cursă care să îmbine rally-raidul cu enduroul. Competiţia, ajunsă deja la cea de a XI-a ediţie oferă, atât împătimiţilor sporturilor cu motor, dar şi simplului privitor momente încărcate de adrenalină şi suspans. -- Marius Smădu (17 fotografii în total)
Paul Jean Vaele (Belgia), Bronze Single, concurează la Red Bull Romaniacs, ediţia a XI-a, la Cariera de Piatră, Turnu Roşu, judeţul Sibiu, miercuri, 16 iulie 2014. ( Ovidiu Dumitru Matiu / Mediafax Foto )
-
4609.07.2014 Sculpturi în nisip
Sculpturile în nisip, folosite incă din antichitate pentru a crea machete ale construcţiilor grandioase, au devenit astăzi subiect al mai multor competiţii ce premiază creativitatea competitorilor. (46 fotografii în total)
O sculptură în nisip intitulată “Atlantis” creată de Sandis Kondis şi Sue McGrew poate fi vazuta în timpul expoziţiei “ Under the Sea sand sculpture”, în Melbourne, Australia, sâmbătă, 5 ianuarie 2013. ( Graham Denholm / Getty Images / Guliver )
-
2119.05.2014 Inundaţii în Balcani
Bosnia, Serbia şi Croaţia se confruntă de câteva zile cu cele mai grave intemperii de peste un secol, care au provocat moartea a cel puţin 45 de oameni. Zeci de mii de oameni au fost evacuaţi şi zeci de localităţi au fost devastate de alunecări de teren. -- Marius Smădu (21 fotografii în total)
Două persoane trec pe langă case deteriorate în urma inundaţiilor, în Krupanj, aflat la aproximativ 150 de km sud-vest de Belgrad, Serbia, sâmbătă, 18 mai 2014. ( Dragan Karadarevic / EPA )