40
Folosiţi f11 pentru fullscreen.
Pentru o navigare rapidă folosiţi tastele
în jos
în sus
sau stânga dreapta închide
  • 1

    Suporteri ai partidului pro-kurd Pace şi Democraţie sărbătoresc anul nou persan Nowruz, în Istanbul, duminică, 21 martie 2010. Sărbătoarea Nowruz, care marchează sosirea primăverii şi anul nou persan, este serbată în Turcia, republicile din Asia Centrală, Iraq , Azerbaidjan, Afghanistan şi Iran. (  Bulent Kilic / AFP  )

  • 2

    Un kurd irakian participă la rugăciunile de vineri, la Marea Moschee din oraşul irakian Dohuk, vineri, 2 noiembrie 2007. (  Ahmad al-Rubaye / AFP  )

  • 3

    Doi băieţi turci, aparţinând minorităţii kurde, încearcă să prindă peşte în lacul Van, aproape de oraşul estic Van, în Turcia, joi, 7 iunie 2007. (  Mustafa Ozer / AFP  )

  • 4

    Un soldat turc patrulează, alături de trei copii aflaţi în drum spre şcoală, pe un drum din provincia Sirnak, în apropierea graniţei dintre Turcia si Irak, miercuri, 17 octombrie 2007. Vicepreşedintele iraqian Tareq al-Hashemi a vorbit miercuri de ‘o nouă atmosferă’ în eforturile diplomatice realizate pentru a preveni o incursiune militară turcă împotriva bazelor rebele kurde din nordul Iraqului. (  Mustafa Ozer / AFP  )

  • 5

    Un copil kurd vinde prăjituri de casă în apropierea unui stadion din oraşul Kirkuk, aflat la 255 de km nord de Bagdad, luni, 16 februarie 2004. Aproape 400 de familii refugiate sunt găzduite în interiorul stadionului. (  Daniel Mihailescu / AFP  )

  • 6

    O femeie cară în spate un sac imens în timp ce se îndreaptă spre casă, în provincia Sirnak, aflată la graniţa turco-siriană, vineri, 9 noiembrie 2007. Partidul Muncitorilor din Kurdistan se teme de un iminent atact turc asupra bazelor sale din nordul Irakului, după ce Statele Unite au declarat că vor ajuta Turcia să combată grupările separatiste. (  Mustafa Ozer / AFP  )

  • 7

    O familie kurdă din Irak strânge fânul la ferma lor din satul Kalak, aflat în zona controlată de Partidul Democrat din Kurdistan, la 420 de km de Bagdad, duminică, 27 octombrie 2002. (  Behrouz Mehri / AFP  )

  • 8

    O femeie kurdă în vârstă ţine sub braţ o raţă în timp ce trece pe lângă un soldat turc care se sprijină de un tanc, înaintea festivităţilor prilejuite de Ziua Republicii, în Cizre, în apropierea graniţei dintre Turcia si Iraq, luni, 29 octombrie 2007. (  Mustafa Ozer / AFP  )

  • 9

    Muncitori kurzi pregătesc o platformă în ajunul sărbătorii Nowruz, în oraşul sudic al Turciei, Diyarbakir, joi, 20 martie 2008. Sărbătoarea Nowruz, care marchează sosirea primăverii şi anul nou kurd, a devenit o ocazie pentru minoritatea kurdă din Turcia de a cere mai multe libertăţi şi recunoaşterea Partidului Muncitorilor din Kurdistan. (  Mustafa Ozer / AFP  )

  • 10

    Kurzi irakieni poartă torţe în timpul sărbătorii Nowruz, în oraşul kurd Akra, la 500 de km nord de Bagdad, vineri, 20 martie 2009. Nowruz marchează prima zi a primăverii şi începutul anului în calendarul iranian. (  Safin Hamed / AFP  )

  • click aici pentru a o vedea
    11

    Un sufist kurd irakian introduce un obiect ascuţit din fier prin pielea unui credincios, în timpul unei ceremonii de comemorare a naşterii profetului Mahomed, în oraşul kurd Akra, la 500 de km nord de Bagdad, duminică, 5 februarie 2012. (  Safin Hamed / AFP  )

  • 12

    Sute de kurzi irakieni urcă un deal ţinând în mână torţe aprinse, în oraşul kurd Akra, în timpul sărbătorii Nowruz, în regiunea Mosul a Iraqului, la 500 de km nord de Bagdad, vineri, 20 martie 2009. Nowruz marchează prima zi a primăverii şi începutul anului în calendarul iranian. (  Safin Hamed / AFP  )

  • 13

    Un bărbat kurd flutură un steag al Partidului Pace şi Democraţie în timpul manifestaţiilor prilejuite de sărbătoare Nowruz, festivalul noului an persan, duminică, 17 martie 2013. Sărbătoarea Nowruz, care marchează sosirea primăverii şi anul nou persan, este serbată în Turcia, republicile din Asia Centrală, Iraq , Azerbaidjan, Afghanistan şi Iran. (  Gurcan Ozturc / AFP  )

  • 14

    Manifestanţi kurzi protestează în faţa unui grup de soldaţi turci, în provincia Sirnak din Turcia, duminică, 14 noiembrie 2012. Guvernul turc a trimis parlamentului un proiect de lege care acordă kurzilor dreptul de a folosi propria limbă în instanţele de judecată, o solicitare cheie a sutelor de prizonieri aflaţi în greva foamei de 2 luni. (  STR / AFP  )

  • 15

    Kurzi irakieni, membri ai miliţiilor Peshmerga, fac o demonstraţie în timpul unui antrenament, în oraşul nordic Arbil, la 350 de km de Bagdad, miercuri, 2 martie 2011. Miliţiile peshmerga, care asigură securitatea în nordul kurd al Irakului, sunt comandate de administraţia autonomă kurdă. (  Safin Hamed / AFP  )

  • 16

    O femeie kurdă vizitează mormântul unei rude, Hafkar Omar Mustafa, ucis în timpul unui atac cu gaze chimice ordonat de către Saddam Hussein în 1988, cu ocazia comemorării a 24 de ani de la atac, în oraşul kurd Halabja, la 300 de km de Bagdad, vineri, 16 martie 2012. Aproape 500 de civili, în cea mai mare parte femei şi copii, au fost ucişi în atac. (  Safin Hamed / AFP  )

  • 17

    Mai mulţi kurzi flutură steaguri kurde şi siriene din perioada pre-Baath, scandând sloganuri împotriva regimului sirian, în timpul sărbătorii Nowruz, în capitala Libanului, Beirut, miercuri, 21 martie 2012. Festivalul Nowruz marchează noul an persan, care, în tradiţia veche zoroastriană, coincide cu echinocţiul vernal. (  Joseph Eid / AFP  )

  • 18

    O refugiată kurdă din districtul Sheikh Maqsud al oraşului sirian Alep îşi ţine în braţe copilul într-o şcoală transformată în tabără pentru refugiaţi, în oraşul nordic majoritar kurd Afrin, marţi, 9 aprilie 2013. Ca urmare a luptelor care au atins şi zonele majoritar kurde ale Alepului, pâna de curând calme, mii de refugiaţi au ales să se retragă în micul oraş Afrin, aflat la 60 de km nord de capitala economică a Siriei. (  Dimitar Dilkoff / AFP  )

  • 19

    O luptătoare kurdă urmăreşte mişcările forţelor guvernamentale siriene în districtul majoritar kurd Sheikh Maqsud din oraşul sirian Alep, duminică, 14 aprilie 2013. (  Dimitar Dilkoff / AFP  )

  • 20

    Luptători ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PMK) îşi întâmpină camarazii care au părăsit Turcia, în oraşul Dohuk din nordul Irakului, marţi, 14 mai 2013. După o campanie de 29 de ani împotriva guvernului de la Ankara, în care aproximativ 45000 de oameni au murit, PMK îşi retrage luptătorii din Turcia în vederea încheierii păcii. (  Safin Hamed / AFP  )

  • 21

    Un elicopter zboară deasupra unui câmp, în timp ce scutierii şi soldaţii turci se confruntă cu protestatarii, în timpul unei demonstraţii la Universitatea Dicle din Diyarbakir, marţi, 9 aprilie 2013. Studenţii kurzi de stânga au protestat după o ciocnire între grupurile de stânga şi de dreapta din Universitatea Dicle. (  Mehmet Engin / AFP  )

  • 22

    O membră a miliţiilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PMK), care a părăsit Turcia, lucrează pe laptopul ei după sosirea în oraşul Dohuk din nordul Irakului, marţi, 14 mai 2013. După o campanie de 29 de ani împotriva guvernului de la Ankara, în care aproximativ 45000 de oameni au murit, PMK îşi retrage luptătorii din Turcia în vederea încheierii păcii. (  Safin Hamed / AFP  )

  • click aici pentru a o vedea
    23

    Cadavrele a doi bărbaţi kurzi, gărzile de corp ale deputatului kurd Fraidun Abdulqader, pot fi văzute în autovehiculul în care au fost împuşcaţi, în districtul sudic Dura al Bagdadului, miercuri, 8 iunie 2005. (  STR / AFP  )

  • 24

    Kurzi turci afişează postere cu Abdullah Ocalan, liderul încarcerat al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PMK), în timpul unui miting electoral al candidaţilor independenţi, în Istanbul, duminică, 15 iulie 2007. (  Mustafa Ozer / AFP  )

  • 25

    Un copil kurd scandează sloganuri în dreptul unui steag turc imens, în timpul unei demonstraţii împotriva rebelilor kurzi, în satul Gorumlu din provincia Sirnak, la graniţa dintre Turcia si Iraq, sâmbătă, 27 octombrie 2007. (  Mustafa Ozer / AFP  )

  • 26

    Turci, ţinând un steag cu portretul fondatorului Republicii Turce, Mustafa Kemal Ataturk, protestează împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PMK), în Frankfurt pe Main, sâmbătă, 10 noiembrie 2007. (  Martin Oeser / AFP  )

  • 27

    O femeie kurdă ţine în mâini un poster cu Abdullah Ocalan, liderul încarcerat al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PMK), în timpul unei adunări în Silopi, în apropierea graniţei turco-irakiene, sâmbătă, 3 noiembrie 2007. Mii de kurzi s-au adunat pentru a protesta împotriva atacării PMK de către guvernul de la Ankara. (  Mustafa Ozer / AFP  )

  • 28

    Scutieri turci încearcă să lovească un protestatar kurd, în Istanbul, duminică, 2 noiembrie 2008. O serie de proteste kurde au avut loc pe întreg teritoriul Turciei după ce forţele armate au înmulţit operaţiunile împotriva membrilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan. (  Buletin Kilic / AFP  )

  • 29

    O femeie kurdă scandează în timpul unei adunări politice a Partidului Societăţii Democratice, în Istanbul, duminică, 24 mai 2009. Potrivit agenţiei de presă Anatolia, soldaţii turci au ucis doi rebeli kurzi în estul ţării. (  Mustafa Ozer / AFP  )

  • 30

    Un militant kurd ţine într-o mână o piatră în timpul ciocnirilor cu scutierii turci, în districtul Gazi din Istanbul, sâmbătă, 10 iulie 2010. Sute de kurzi au mărşăluit în semn de suport pentru Partidul Muncitorilor de Kurdistan (PMK) şi pentru a protesta împotriva uciderii a 12 militanţi PMK în ciocnirile de săptămâna trecută cu armata turcă. (  Bulent Kilic / AFP  )

  • 31

    Femei kurde ţin portrete ale rudelor dispărute în timpul unei demonstraţii împotriva uciderii de către forţele militare turce a 12 rebeli kurzi, în Istanbul, miercuri, 18 mai 2011. Ciocnirile în care şi-au pierdut viaţa 12 rebeli kurzi şi un militar turc au început pe 12 mai, când luptători ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan au încercat să intre în Turcia din Iraq. (  Mustafa Ozer / AFP  )

  • 32

    Un protestatar aleargă printr-un nor de gaz lacrimogen în timpul ciocnirilor dintre kurzi, turci de stânga şi scutieri, în Istanbul, miercuri, 22 iunie 2011. Parlamentarilor kurzi noi aleşi li s-a cerut să boicoteze sedinţele parlamentului turc după ce unui parlamentar i-a fost anulat mandatul câştigat la alegerile din 12 iunie datorită unei condamnări legate de terorism. (  Bulent Kilic / AFP  )

  • click aici pentru a o vedea
    33

    O fotografie, datată 20 martie 1988, înfăţişează un tată kurd, ţinându-şi în braţe copilul, în Halabja, în nord-estul Irakului. Ambii au fost ucişi în timpul unui atac chimic al forţelor guvernamentale irakiene. (  STR / AFP  )

  • 34

    O femeie jeleşte victimile unei raid aerian turc, în cimitirul din satul Gulyazi din provincia Sirnak, în apropierea graniţei cu Iraqul, vineri, 30 noiembrie 2011. Mii de kurzi furioşi au îngropat vineri 35 de civili ucişi în timpul unui raid al aviaţiei turce. (  Bulent Kilic / AFP  )

  • 35

    Doi protestatari ajută o femeie afectată de gazele lacrimogene folosite de către poliţişti în ciocnirile cu demonstranţii kurzi care manifestează în sprijinul prizonierilor kurzi aflaţi în greva foamei, în Istanbul, marţi, 30 octombrie 2012. Ministerul Justiţiei a declarat că 680 de prizonieri kurzi se află în greva foamei. (  Bulent Kilic / AFP  )

  • 36

    Luptători ai Partidului Democrat din Kurdistan (KDP) pozează în postul aflat în munţii de lângă oraşul Kani Masi, controlat de KDP, în apropierea graniţei cu Turcia, duminică, 9 martie 2003. Trei mici grupuri de soldaţi americani au ajuns in Kurdistanul Irakian pentru a pregăti invazia Irakului. (  Joseph Barrak / AFP  )

  • 37

    Kurzi irakieni părăsesc oraşele controlate de guvernul irakian, îndreptându-se către enclava denumită Kurdistanul Irakian, în Chamchamal, miercuri, 19 martie 2003. În câteva ore urmează să expire ultimatumul dat de către preşedintele George W. Bush regimului de la Bagdad si liderului Saddam Hussein. (  Behrouz Mehri / AFP  )

  • 38

    Membri ai miliţiilor Peshmarga din Kurdistanul Iranian se întind în timpul unui exerciţiu militar de rutină, în Koya, la 350 de km nord de Bagdad, miercuri, 10 mai 2006. (  Safin Hamed / AFP  )

  • 39

    Luptători de gherilă ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan se adăpostesc în timpul unei patrulări printr-o trecătoare montană, de-a lungul graniţei dintre Irak şi Iran, în munţii din nordul Kurdistanului Irakian, luni, 20 noiembrie 2006. (  David Furst / AFP  )

  • 40

    Protestatari kurzi arată semnul victoriei în timpul unei demonstraţii pentru ‘O soluţie democratică pentru conflictul kurd’, în Istanbul, duminică, 31 august 2008. Oficialii au declarat că patru soldaţi turci şi doi rebeli kurzi au fost ucişi în timpul nopţii în ciocnirile dintre separatişti şi forţele guvernamentale din estul Turciei. (  Saygin Serdaroglu / AFP  )