18
Folosiţi f11 pentru fullscreen.
Pentru o navigare rapidă folosiţi tastele
în jos
în sus
sau stânga dreapta închide
  • 1

    Un angajat al combinatul siderurgic ArcelorMittal (fostul Sidex) supraveghează un cazan de topitorie, în Galaţi, joi 16 ianuarie 2014. În combinatul siderugic ArcelorMitall se află în uz doar furnalul numărul 5, combinatul recurgând inclusiv la topirea unor elemente din fostele hale de producţie, acum neoperaţionale. (  Octav Ganea / Mediafax Foto  )

  • 2

    Ierburi cresc pe podeaua uneia dintre halele fostei Uzine Republica, producătoare de tevi petroliere, în Bucureşti, joi, 2 octombrie 2014. Numărând în perioada de glorie peste 10.000 de angajaţi, Uzina Republica a trecut printr-o privatizare nereuşită în 2003 pentru a ajunge într-un final să fie vândută bucată cu bucată. (  Octav Ganea / Mediafax Foto  )

  • 3

    O bătrână priveşte spre consătenii ei, la o zi după ce o parte din comuna Petrăchioaia a fost acoperită de zăpezi, vineri, 10 februarie 2012. Extinderea continuă şi nesistematizată a localităţilor alături de tăierea perdelelor forestiere de protecţie împotriva viscolului au făcut ca nenumărate case să fie acoperite de troiene în iarna anului 2012. (  Octav Ganea / Mediafax Foto  )

  • 4

    Mai multe persoane se îmbrâncesc în încercarea de a cumpăra bormaşini la preţ redus, în ziua deschiderii unui magazin de bricolaj şi elemente de construcţii, în Chiajna, judeţul Ilfov, vineri, 17 octombrie 2014. Rânduiala comunistă şi dezumanizantă ce implica aşteptatul la cozi de la primele ore ale dimineţii pentru produsele de bază, a fost înlocuită de învălmăşeli crunte şi la fel de dezumanizante. (  Octav Ganea / Mediafax Foto  )

  • 5

    Trecători pot fi vazuţi traversând Calea Dorobanţilor, prin gaura dintr-un afiş electoral sfâşiat, în Bucureşti, marţi, 4 noiembrie 2014. În lipsa unei implicări adecvate a politicienilor din epoca post decembristă, românii au taxat în mod constant clasa politică printr-o prezenţă scăzută la vot. (  Octav Ganea / Mediafax Foto  )

  • 6

    Delegaţi ai PLR se consultă în timp ce votează, în timpul unui aşa-zis vot secret, structura de conducere a Partidului Liberal Roman (PLR), sub portretele mai multor preşedinti ai Camerei Deputaţilor, în Bucureşti, sâmbătă, 2 august 2014. (  Octav Ganea / Mediafax Foto  )

  • 7

    O femeie de etnie romă trece cu căruciorul în care se află Silviu, în vârstă de un an şi 10 luni, printr-un dispozitiv de jandarmi, în timpul unei acţiuni de evacuare a locatarilor din strada Vulturilor, numărul 50, luni, 15 septembrie 2014. În lipsa unei strategii concise de educare şi integrare a minorităţii rome în România, autorităţile nu reuşesc să asigure drepturi egale pentru cetăţenii români. Astfel, în momentul în care evacuarea a 100 chiriaşi care au locuit mai mult de 20 de ani cu forme legale a fost necesară, Primăria Sectorului 3 a fost incapabilă sa ofere o soluţie locativă acestora. (  Octav Ganea / Mediafax Foto  )

  • 8

    Europa Sandu, 12 ani, elevă în clasa a şasea la Şcoala Gimnazială din Boldeşti-Scăieni pozează pentru un portret în casa părinţilor ei, miercuri, 8 mai 2014. Circa 1000 de persoane de etnie romă trăiesc în Boldeşti-Scăieni, dintre aceştia mai puţin de 10 la sută având un loc stabil de muncă. Europa Sandu spune ca după ce va termina clasa a opta se va retrage din şcoală pentru a putea începe munca şi a-şi întreţine familia. (  Octav Ganea / Mediafax Foto  )

  • 9

    Un tânăr trece cu skateboard-ul prin faţa Piramidei Izbânzii, în Piaţa Revoluţiei din Bucureşti, vineri, 12 decembrie 2014. Majoritatea tinerilor născuţi după perioada anilor 90 nu cunoaşte evenimentele din timpul Revoluţiei Române, cu atât mai mult cu cât 25 de ani mai târziu nu au fost identificaţi cei vinovaţi pentru decesul a peste 1000 de oameni în decembrie 1989. (  Octav Ganea / Mediafax Foto  )

  • 10

    Ştefan, patru ani şi jumătate, arată spre un marcaj care indică locul şi poziţia în care Nicolae şi Elena Ceauşescu s-au prăbuşit după ce au fost executaţi, în interiorul curţii unităţii militare 01417 din Târgovişte, Dâmboviţa, marţi, 3 septembrie 2013. Majoritatea tinerilor născuţi după perioada anilor 90 nu cunoaşte evenimentele din timpul Revoluţiei Române, cu atât mai mult cu cât 25 de ani mai târziu nu au fost identificaţi cei vinovaţi pentru decesul a peste 1000 de oameni în decembrie 1989. (  Octav Ganea / Mediafax Foto  )

  • 11

    Un apartament parţial finalizat stă între etajele goale ale unui bloc de locuinţe nefinalizat, în Giurgiu, 3 noiembrie 2013. Odată cu desfiinţarea zonei libere şi închiderea mai multor fabrici, oraşul Giurgiu, port la Dunăre, a resimţit un declin demografic şi economic constant. (  Octav Ganea / Mediafax Foto  )

  • 12

    Un muncitor trece printre grinzi de susţinere, pe şantierul unei clădiri de birouri din Bucureşti, miercuri, 15 octombrie 2014. Datorită salariilor mai mari in afara ţării şi din cauza lipsei de atitudine a guvernelor române, migraţia forţei de muncă în afara ţării a cunoscut amploare la jumatatea anilor 90 şi mai mai apoi la finalul anilor 2000, deopotrivă medici şi constructori alegând să rămână peste hotare. (  Octav Ganea / Mediafax Foto  )

  • 13

    Două persoane privesc spre Casa Poporului de la ultimul etaj al unui hotel de lux din Bucureşti, vineri, 28 noiembrie 2014. Construită cu preţul vietii a cel putin 27 de muncitori, construcţia pentru care au fost distruse cartiere şi biserici, adăposteşte acum cu costuri mari Parlamentul şi Senatul României. (  Octav Ganea / Mediafax Foto  )

  • 14

    Un candelabru străpunge pieptul unui Adam pictat pe tavanul fostei hale de producţie a Întreprinderii de Mecanică Fină, acum transformat în salon unde se organizează evenimente private, în Bucuresti, luni, 20 octombrie 2014. (  Octav Ganea / Mediafax Foto  )

  • 15

    O curea cu pafta pe care este gravată stema Republicii Socialiste România susţine blugii unui bărbat, în Bucureşti, vineri, 8 august 2014. 47,5% dintre români consideră, conform unui sondaj realizat de INSCOP în 2013, că au trăit mai bine în perioada comunistă, regretând trecerea la democraţie. (  Octav Ganea / Mediafax Foto  )

  • 16

    Sigla Republicii Socialiste România poate fi văzută pe o clădire care face parte din ansamblul clădirilor administrative ale administraţiei CFR, în Giurgiu, sâmbătă, 28 iunie 2014. 47,5% dintre români consideră, conform unui sondaj realizat de INSCOP în 2013, că au trăit mai bine în perioada comunistă, regretând trecerea la democraţie. (  Octav Ganea / Mediafax Foto  )

  • 17

    Un muncitor zilier sacrifică oaia primită drept plată de la angajatorul său, pe podeaua grajdului acestuia, în localitatea Tudor Vladimirescu, judeţul Călăraşi, marţi, 15 aprilie 2014. (  Octav Ganea / Mediafax Foto  )

  • 18

    Persoane adună lemne aduse de viitură din albia râului Gilort, în localitatea Novaci, judeţul Gorj, joi, 31 iulie 2014. Din cauza defrişărilor masive, a săraciei instalate în marea parte a localităţilor din ţară care se învecinează cu zone forestiere şi a lipsei controlului autorităţilor locale, atât în privinţa tăierii de lemne cât şi a construcţiilor pe malul cursurilor de apa, ploile anuale aduc din ce în ce mai des cu ele inundaţii. (  Octav Ganea / Mediafax Foto  )