36
Folosiţi f11 pentru fullscreen.
Pentru o navigare rapidă folosiţi tastele
în jos
în sus
sau stânga dreapta închide
  • 1

    Haine puse la uscat între blocuri de apartamente dintr-un cartier rezidenţial al oraşului Stepanakert, sâmbătă, 20 septembrie 2008. Cu o populaţie de 140,000, majoritatea fiind armeni, Republica Nagorno-Karabah îşi caută stabilitatea economică şi politică. Rata mare de şomaj, salariile mici şi lipsa oportunităţilor pentru tineri fac din republica nerecunoscută un loc în care se trăieşte greu. (  Andreea Tănase  )

  • 2

    Un grup de muncitori se odihneşte în timpul pauzei de prânz în interiorul unei cladiri aflate în ruină din oraşul Shushi, joi, 18 septembrie 2008, în Nagorno-Karabah. Mai mult de trei sferturi dintre clădirile din Shushi au fost distruse în timpul războiului din Nagorno-Karabah. (  Andreea Tănase  )

  • 3

    O fetiţă agaţă rufe la uscat într-un cartier din oraşul Shusi, joi, 18 septembrie 2008, în Nagorno-Karabah. (  Andreea Tănase  )

  • 4

    Copii se joacă în leagăne într-un centru recreaţional construit de Consiliul Local al oraşului Khojaly, vineri, 19 septembrie 2008. Khojaly este un oras din Nagorno-Karabah si este situat la 10 km nord-est de capitala Stepanakert. (  Andreea Tănase  )

  • 5

    Un soldat merge pe o stradă din oraşul Khojaly, Nagorno-Karabah, vineri, 19 septembrie 2008. Khojaly este un oras din Nagorno-Karabah si este situat la 10 km nord-est de capitala Stepanakert. (  Andreea Tănase  )

  • 6

    Un copil priveşte de la geamul unui apartament ce are pereţii exteriori atinşi de gloanţe, în Khojaly, Nagorno-Karabah, vineri, 19 septembrie 2008. Khojaly este un oras din Nagorno-Karabah si este situat la 10 km nord-est de capitala Stepanakert. (  Andreea Tănase  )

  • 7

    Un bloc de apartamente, oraşul Khojaly, Nagorno-Karabah, vineri, 19 septembrie 2008. Khojaly este un oras din Nagorno-Karabah si este situat la 10 km nord-est de capitala Stepanakert. (  Andreea Tănase  )

  • 8

    O femeie umple găleţi de plastic cu apă în faţa unui bloc de apartamente avariat în timpul războiului, în oraşul Khojaly, vineri, 19 septembrie 2008. (  Andreea Tănase  )

  • 9

    Un cartier rezidenţial este văzut prin geamul unei case, în oraşul Khojaly, vineri, 19 septembrie 2008. Khojaly este un oras din Nagorno-Karabah si este situat la 10 km nord-est de capitala Stepanakert. (  Andreea Tănase  )

  • 10

    Ruinele oraşului Aghdam, aflat la graniţa dintre Nagorno-Karabah şi Azerbaidjan, distrus în totalitate în timpul conflictului armat, vineri, 19 septembrie 2008. Acum un oraş fantomă, în trecut avea propriul aeroport şi 160,000 de locuitori. În prezent au loc lupte sporadice şi un număr mare de mine antipersonal pot fi găsite în zonă. (  Andreea Tănase  )

  • 11

    Ruinele oraşului Aghdam, aflat la graniţa dintre Nagorno-Karabah şi Azerbaidjan, distrus în totalitate în timpul conflictului armat, vineri, 19 septembrie 2008. Acum un oraş fantomă, în trecut avea propriul aeroport şi 160,000 de locuitori. În prezent au loc lupte sporadice şi un număr mare de mine antipersonal pot fi găsite în zonă. (  Andreea Tănase  )

  • 12

    Ruinele oraşului Aghdam, aflat la graniţa dintre Nagorno-Karabah şi Azerbaidjan, distrus în totalitate în timpul conflictului armat, vineri, 19 septembrie 2008. Acum un oraş fantomă, în trecut avea propriul aeroport şi 160,000 de locuitori. În prezent au loc lupte sporadice şi un număr mare de mine antipersonal se află încă în zonă. (  Andreea Tănase  )

  • 13

    Un soldat armean în postul său de pază, la 300m distanţă de punctul de control azer, în baza militară Martakert, situată la graniţa de nord-est cu Azerbaidjan, sâmbătă, 20 septembrie 2008. Armata republicii Nagorno-Karabah a fost înfiinţată pe 9 mai, 1992, este formată din aproximativ 20,000 de ofiţeri şi soldaţi, având ca rol protejarea NKR de ameninţări externe şi interne. (  Andreea Tănase  )

  • 14

    O femeie trece prin faţa unei cladiri comuniste în ruină, în oraşul Shushi, joi, 18 septembrie 2008. Înaintea izbucnirii războiului, oraşul Shushi, al doilea ca mărime din Nagorno-Karabah ca mărime şi densitate a populaţiei, era centrul cultural al regiunii. (  Andreea Tănase  )

  • 15

    Comandantul bazei militare Martakert inspectează punctele de pază la graniţa de nord-est cu Azerbaidjan, în Nagorno-Karabah, sâmbătă, 20 septembrie 2008. Armata republicii Nagorno-Karabah a fost înfiinţată pe 9 mai, 1992, este formată din aproximativ 20,000 de ofiţeri şi soldaţi, având ca rol protejarea NKR de ameninţări externe şi interne. (  Andreea Tănase  )

  • 16

    Un soldat este inspectat de comandantul bazei militare Martakert, la graniţa de nord-est cu Azerbaidjan, în Nagorno-Karabah, sâmbătă, 20 septembrie 2008. Armata republicii Nagorno-Karabah a fost înfiinţată pe 9 mai, 1992, este formată din aproximativ 20,000 de ofiţeri şi soldaţi, având ca rol protejarea NKR de ameninţări externe şi interne. (  Andreea Tănase  )

  • 17

    Soldatul Maxim (20 de ani) este de gardă în postul său, la 300m distanţă de punctul de control azer, în baza militară Martakert, situată la graniţa de nord-est cu Azerbaidjan, sâmbătă, 20 septembrie 2008. Armata republicii Nagorno-Karabah a fost înfiinţată pe 9 mai, 1992, este formată din aproximativ 20,000 de ofiţeri şi soldaţi, având ca rol protejarea NKR de ameninţări externe şi interne. (  Andreea Tănase  )

  • 18

    Vladimir (19 ani – stânga), Roman (20 de ani – centru) şi Aram (22 ani – dreapta) aşteaptă inspecţia comandantului în camera lor din baza militară Martakert, la graniţa de nord-est cu Azerbaidjan, în Nagorno-Karabah, sâmbătă, 20 septembrie 2008. Armata republicii Nagorno-Karabah a fost înfiinţată pe 9 mai, 1992, este formată din aproximativ 20,000 de ofiţeri şi soldaţi, având ca rol protejarea NKR de ameninţări externe şi interne. (  Andreea Tănase  )

  • 19

    Soldatul Kevork (23 de ani) se antrenează în baza militară Martakert, situată la graniţa de nord-est cu Azerbaidjan, sâmbătă, 20 septembrie 2008. Armata republicii Nagorno-Karabah a fost înfiinţată pe 9 mai, 1992, este formată din aproximativ 20,000 de ofiţeri şi soldaţi, având ca rol protejarea NKR de ameninţări externe şi interne. (  Andreea Tănase  )

  • 20

    Soldatul Kevork (23 de ani) se antrenează în baza militară Martakert, situată la graniţa de nord-est cu Azerbaidjan, sâmbătă, 20 septembrie 2008. Armata republicii Nagorno-Karabah a fost înfiinţată pe 9 mai, 1992, este formată din aproximativ 20,000 de ofiţeri şi soldaţi, având ca rol protejarea NKR de ameninţări externe şi interne. (  Andreea Tănase  )

  • 21

    O piatră de mormânt sculptată în obsidian înfăţişează un erou armean de război, în port militar, poate fi văzută în cimitirul militar din Stepanakert, capitala Republicii Nagorno-Karabah, sâmbătă, 20 septembrie 2008. Cu o populaţie de 140,000, majoritatea fiind armeni, Republica Nagorno-Karabah îşi caută stabilitatea economică şi politică. Rata mare de şomaj, salariile mici şi lipsa oportunităţilor pentru tineri fac din republica nerecunoscută un loc în care se trăieşte greu. (  Andreea Tănase  )

  • 22

    Profesoara Nona Valerigna (33 de ani) o învaţă pe eleva sa, Bella Gasparyan (10 ani) să cânte la kanun, în timpul unei ore de muzică la Şcoala de Muzică Khmoitas, din Stepanakert, sâmbătă 20 septembrie 2008, în Nagorno-Karabah. Cu o populaţie de 140,000, majoritatea fiind armeni, Republica Nagorno-Karabah îşi caută stabilitatea economică şi politică. Rata mare de şomaj, salariile mici şi lipsa oportunităţilor pentru tineri fac din republica nerecunoscută un loc în care se trăieşte greu. (  Andreea Tănase  )

  • 23

    Un grup de fete se joacă pe un rezevor de combustibil într-un cartier rezidenţial din Stepanakert, Nagorno-Karabah, sâmbătă, 20 septembrie 2008. Cu o populaţie de 140,000, majoritatea fiind armeni, Republica Nagorno-Karabah îşi caută stabilitatea economică şi politică. Rata mare de şomaj, salariile mici şi lipsa oportunităţilor pentru tineri fac din republica nerecunoscută un loc în care se trăieşte greu. (  Andreea Tănase  )

  • 24

    Un băiat trece prin faţa unui blocde apartamente construit în perioada comunistă, în orasul Shusi, joi, 18 septembrie 2008, în Nagorno-Karabah. Înaintea izbuncnirii războiului, oraşul Shushi, al doilea ca mărime din Nagorno-Karabah ca mărime şi densitate a populaţiei, era centrul cultural al regiunii. (  Andreea Tănase  )

  • 25

    O vânzătoare sparge nuci într-o piaţă alimentară din Stepanakert, Nagorno-Karabah, sâmbătă, 20 septembrie 2008. Cu o populaţie de 140,000, majoritatea fiind armeni, Republica Nagorno-Karabah îşi caută stabilitatea economică şi politică. Rata mare de şomaj, salariile mici şi lipsa oportunităţilor pentru tineri fac din republica nerecunoscută un loc în care se trăieşte greu. (  Andreea Tănase  )

  • 26

    Un bătrân cară lemne cu ajutorul măgarului său pe o stradă din satul Vank, regiunea Martakert, Nagorno-Karabah, sâmbătă, 20 septembrie 2008. Cu o populaţie de 140,000, majoritatea fiind armeni, Republica Nagorno-Karabah îşi caută stabilitatea economică şi politică. Rata mare de şomaj, salariile mici şi lipsa oportunităţilor pentru tineri fac din republica nerecunoscută un loc în care se trăieşte greu. (  Andreea Tănase  )

  • 27

    Fortăreaţa Mayraberd Askeran, construită în 1751, localizată in oraşul Askeran, la 14km est de Stepanakert, Nagorno-Karabah, vineri, 19 septembrie 2008. (  Andreea Tănase  )

  • 28

    Biserica armeana Vanqasar, construită in secolul VII, lângă Tigranakert din Artsakh, in regiunea Aghdam, vineri 19 septembrie 2008, Nagorno-Karabah. Conform istoricilor Tigran cel Mare a construit cinci oraşe de-a lungul imperiului armean, fiecare purtând numele regelui. (  Andreea Tănase  )

  • 29

    Tigranakert, castelul muzeu, lângă oraşul Tigranakert, costruit de regele Tigran cel Mare (sec I), in regiunea Aghdam, Nagorno-Karabah, vineri 19 septembrie 2008. Săpăturile arhelogice au început la Tigranakert în luna martie, 2005 şi sunt în desfăşurare. (  Andreea Tănase  )

  • 30

    Altarul catedralei Sf. Hovhannes Mkrtich, parte a mănăstirii Gandzasar, un edificiu armean din secolele X-XIII, în regiunea Martakert, Nagorno-Karabah, sâmbătă, 20 septembrie 2008. Mănăstirea Gandazasar este considerată unul dintre cele mai importante exemple de artă monumentală armenească. (  Andreea Tănase  )

  • 31

    O fată trece pe lângă o clădire aflată în reconstrucţie, în oraşul Shushi, Nagorno-Karabah, joi, 18 septembrie 2008. După ce mai mult de trei sferturi din clădiri au fost distruse în timpul războiului, oraşul a început acum procesul de reconstrucţie a clădirilor cu valoare arhitecturală şi istorică. (  Andreea Tănase  )

  • 32

    Un bărbat lucrează la reabilitarea unei case din oraşul Shushi, Nagorno-Karabah, joi, 18 septembrie 2008. Înaintea izbucnirii războiului, oraşul Shushi, al doilea ca mărime din Nagorno-Karabah ca mărime şi densitate a populaţiei, era centrul cultural al regiunii. (  Andreea Tănase  )

  • 33

    O fetiţă se joacă lângă o statuie care îl infăţişează pe Vazgen Sarkissian, în centrul oraşului Shushi, sâmbătă, 20 septembrie 2008, Nagorno-Karabah. Vazgen Sakissian este considerat erou naţional în Armenia şi unul dintre fondatorii Armatei Armeniei. (  Andreea Tănase  )

  • 34

    Un fragment de zid din Castelul Natavan (sec XIX), în oraşul Shushi, Nagorno-Karabah, joi, 18 septembrie 2008. Castelul Natavan a fost numit după scriitoarea Khan Gizi Hurshid Banu Natavan (1830 – 1897). (  Andreea Tănase  )

  • 35

    Un fragment de zid din Castelul Natavan (sec XIX), în oraşul Shushi, Nagorno-Karabah, joi, 18 septembrie 2008. Castelul Natavan a fost numit după scriitoarea Khan Gizi Hurshid Banu Natavan (1830 – 1897). (  Andreea Tănase  )

  • 36

    Un tanc Armean T-72 restaurat, scos din uz în timpul unui atac asupra poziţiilor Azere din Askeran în timpul războiului din Nagorno-Karabah, astăzi transformat în monument de război la periferia oraşului Stepanakert, capitala Nagorno-Karabah, joi, 18 septembrie 2008. (  Andreea Tănase  )